Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Olyan, mint a Furminátor kefe de mégis más

Szoták László
2021. 05. 12. 18:14:37
Olyan, mint a Furminátor kefe de mégis más
Mi az a Furminátor? Mire való? Esetleg van-e tőle jobb?! Sok gazdi keresett meg minket, hogy mit lehet kezdeni a vedléssel ha az embernek rövid vagy közepesen rövid szőrű kutyája van. A szőrbontó kefénk egy elég specifikus eszköz, ami közepes és hosszú szőrű kutyusoknak megfelelő. Kialakítása miatt nem működik rövid szőr esetében. Rájöttünk, hogy új problémára új megoldás kell. Ez lett a Fur Revolution kefe. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk bemutatni, hogy olyan, mint a Furminátor, de mégis más...

Kutyafésű fronton a mi márkánk a RUBOLD, elsősorban a Fur Perfection szőrbontó kefétől vált híressé. Sokáig ez volt az egyetlen kutyakozmetikai eszközünk. Azonban minél több kutyás gazdival hozott össze az élet, annál több megoldandó problémát vettünk észre. A szőrbontó kefénk ugyanis egy elég specifikus eszköz, ami közepes és hosszú szőrű kutyusoknak megfelelő. Kialakítása miatt nem működik rövid szőr esetében. Márpedig sok gazdi keresett meg minket, hogy mit lehet kezdeni a vedléssel ha az embernek rövid vagy közepesen rövid szőrű kutyája van. Erre a problémára egy külön eszköz kell: ez lett a Fur Revolution kefe. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk bemutatni, hogy olyan, mint a Furminátor, de mégis más...

Mi az a Furminátor?

Maga a szó nem egy konkrét termékre utal, valójában ez egy márkanév. A márkanév alatt ugyanis már ápoló termékek teljes termék palettájával lehet találkozni: van sampon, különböző fésűk és kefék is. A furminator mégis elsősorban vedlés elleni eszközeivel vívta ki az ismertséget. Így ha valaki azt mondja: szeretnék venni egy Furminátort, akkor nagy valószínűség szerint a vedlés elleni kefére lehet gondolni. Manapság sokat gondolják úgy, hogy saját kezükbe veszik az irányítást és harcba szállnak a kutyusuk vagy cicusuk által termelt elhalt szőr ellen vívott csatában. A furminator fésűt így sok kutya és macska gazdi választja otthoni ápolásra, de profi kozmetikusok is használják az elhalt szőr kiszedésére.


Hasznosnak találod ezt a cikket? Szerezd meg a teljes tudást most INGYEN!


Kutyakozmetika otthon könyv
 

Add meg e-mail címed és azonnal küldjük Neked a “Tökéletes kutyakozmetika otthon” c. könyvet, melyben lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan kell profin ápolnod kutyusod otthon, legyen bármilyen méretű vagy szőrtípusú kutyád is.

Mit kapsz még, ha most regisztrálsz?

+ Ingyenes RUBOLD Klub tagság
: a klubtagok exkluzív, máshol nem elérhető kedvezményeket kapnak!

+ Ingyenes oktatóanyagok: rendszeres kutyaápolási és kutyaetetési tanácsainkat is elküldjük Neked!

Kérem az ingyenes ajándékokat!Mi a különbség a FURminátor és a Fur Revolution között?

A Furminator kefe egy kisállatok szőrápolásához szánt eszköz. Arra tervezték, hogy eltávolítsa a laza elhalt szőr és aljszőrzetet, hogy a szőr egészségesebbnek és simábbnak tűnjön. Az eszköz lényege a fémből készült finoman barázdált penge rövid, rozsdamentes acél fogakkal. Ezek úgy vannak kialakítva, hogy lehetővé tegyék a kutya aljszőrzetének megragadását, miközben nem károsítják a védőszőrzetet. Arra azonban vigyázni kell, hogy Furminátor kefék vannak rövid szőrű és hosszú szőrű változatban is, amiket nem szabad össze téveszteni. A RUBOLD Fur Revolution kefe kimondottan rövid vagy közepes szőrre lett tervezve. Tökéletes az elhalt szőr eltávolítására és különleges feje úgy lett kialakítva, hogy különböző szélességű fejekkel cserélhető legyen. Így az alap szélességű fejeket később bármikor le tudod cserélni szélesebbre, ha mondjuk

 • nagy méretű a kutyusod és gyorsabba szeretnél haladni a fésüléssel
 • vagy éppen kis méretű a kutyusod illetve nehezebben hozzáférhető területet kell fésülni
 

Milyen szőrtípusra ajánlottak ezek a kefék?

Ahogy az előbb írtam, létezik rövid és hosszú szőrű kifejlesztett változat. Különböző méretekben kapható így lézetik S M vagy L méretű Furminátor kefe is. Szerintünk elsősorban rövidszőrű kutyafésűként megfelelő választás ez a penge kialakítás.

Milyen kutyafajtáknak NEM ajánlott a ez az eszköz?

Nem alkalmazható nem vedlő fajtáknál vagy különösen érzékeny bőrű kutyusoknál úgy mint:

 • Amerikai vízi spániel
 • Bedlington terrier
 • Bichon frisé
 • Bichon bolognese
 • Kínai meztelen kutya
 • Coton de Tuléar
 • Göndör szőrű retriever
 • Dandie Dinmont terrier
 • Glen of Imaal terrier
 • Bichon havanese
 • Ír vízispániel
 • Kerry blue terrier
 • Komondor
 • Löwchen kis oroszlánkutya
 • Máltai selyemkutya
 • Uszkár
 • Portugál vízi kutya
 • Puli
 • Ír lágyszőrű búzaszínű terrier
 

A Fur Revoltion rövid szőrű bundához való kefe tulajdonságai

 

Acél szőrkiszedő fej

Miben különbözik a Fur Revolution egy sima szőrgereblyétől? Alapvetően a különbség a szőrkiszedő fej kialakításában van. Az eszköz fogai nagyon rövidek ezért a hosszú szőrű bundán nem működik jól. A közepes vagy rövidebb szőrön viszont nagyon szépen szed, utána pedig fényes és puha lesz a szőr.

Szőrkivető gomb

Egy nagyon praktikus funkció ami arra való, hogy a fésűt megszabadítsuk a szőrtől. Amint megteltek a fogak kutyaszőrrel, csak nyomd meg a gombot és a szőr szépen kihullik egy pillanat alatt.

Ergonomikus nyél

Egy ilyen eszköznél nem csak a kutyus kényelme az egyetlen szempont. Neked, mint gazdinak is kényelmes kell, hogy legyen a kozmetikázás és fontos, hogy a kezed ne fáradjon el a fésülés alatt. Ezért ez az eszköz is a RUBOLD-tól jól megszokott ergonomikus, csúszásmentes nyelet kapta a tökéletes komfort és biztosnágos használat jegyében.

 

Cserélhető szőrkiszedő fejek

A Fur Revolution kefe különlegessége, hogy gombnyomásra cserélhető a fej. Miért érdekes ez? Mert így egyetlen eszközzel három különböző eszközöd is van a kezedben. A normál fej szélesség mellett használhatsz egy keskenyebbet a nehezen elérhető testrészekhez vagy kisebb kutyákhoz. Ezen kívül a szélesebb fejet pedig nagy mackós kutyák bundájánál élmény használni. Így sokkal gyorsabban végezhetsz a fésüléssel.

 

Hogyan kell használni a Fur Revolution kefét?

Néhány jótanács a kefe használatához:

 • tarts feszesen a bőrfelületet amikor fésülsz, így kisebb az esélye, hogy megkarcolod a bőrt
 • merőlegesen tartsd a eszközt amikor fésűlsz, így tudják a fogak a leghatékonyabban összeszedni a szőrt
 • a szőr növekedésének az irányába fésülj
 

Csak kutyáknak ajánlott ez a kefe?

Bár leginkább kutyusok gazdái választják ezt a terméket előszeretettel, nagy segítség lehet cicák, vagy nyulaknak gazdáinak is. Mi azonban elsősorban kutyák ápolásához nyújtunk segítséget termékek és útmutatók formájában. Ez itt a legrészletesebb cikkünk arról, hogyan ápold kutyád otthon: Kutyakozmetika lépésről-lépésre otthon.

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Kutyakozmetika otthon
Az oldal tetejére