Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kutya egészség

A kutya allergia tünetei, kezelése és működő megoldások

2023. 01. 18. 17:49:37
Az allergia számos kutya és gazdi életét keseríti meg. Rossz nézni egy vakarózó, magát folyamatosan rágcsáló és szenvedő kutyust. Ételallergia, környezeti allergia és egyéb allergiák? Van megoldás a problémára! De először értened kell mi is az allergia, miért alakul ki és mit tehetsz ellene. Ebben a cikkben összefoglaljuk Neked a legfontosabb tudnivalókat, hogy Neked ne kelljen feltúrnod a netet válaszok után. Olvasd el az összefoglalónkat!

A kutya szőrhullás okai és kezelése 5 lépésben

2022. 06. 23. 12:22:18
A szőrhullás okai sok kutyus életét keserítik meg. Nem is beszélve a gazdikról, akiknek mindenhol a kutya elhullajtott szőre után kell takarítani. Ebben a cikkben felsoroljuk a leggyakoribb szőrhullást okozó betegségeket, melyek a tünetet okozhatják. Ezen túl megmutatjuk azt az 5 lépést amit tehetsz a felesleges szőrhullás megakadályozására vagy mérséklésére. Szabaduljatok meg a szőrhullás egészségügyi problémájától és az állandó takarítás nyűgétől!

A kutya fülgyulladás kezelése, tünetei és megelőzése

2022. 04. 21. 09:33:30
A fül vakarása, a fejrázás és a fájdalomtól való sírás mind azt jelzik, hogy valami nincs rendben a kutya hallójáratában. Kezelés hiányában a krónikus fülbetegség tartós kényelmetlenséget, valamint a hallójárat megvastagodását és szűkületét eredményezheti, ami műtéti korrekciót igényelhet.  Ez az állapot tehát nem gyerekjáték! Ha pontosan tudni szeretnéd, hogyan előzheted meg kutyád fülproblémáit, csak olvass tovább!

Porcerősítő kutyáknak: a mozgás szabadsága idős korban

2022. 04. 14. 10:19:59
Az öregedés elkerülhetetlen, de ez nem jelenti azt, hogy nem tehetünk semmit azért, hogy szőrös kis barátaink élvezhessék az aranykorukat. Az egyik legjobb dolog, amit idős kutyáinkért tehetünk, hogy segítünk nekik aktívak és mozgékonyak maradni. Az ízületek egészsége nagy szerepet játszik ebben, és van néhány dolog, amit megtehetünk, hogy segítsünk megőrizni kutyánk ízületeinek egészségét. Ez a cikk megmutatja a veszélyeket és a lehetséges megoldásokat.

Leggyakoribb kutya bőrbetegségek képekkel

2021. 03. 18. 17:57:37
A legtöbb gazdi tisztában van azzal, hogy a kutyák néha megbetegszenek és megsérülnek. Azt viszont kevesen észlelik, amikor a kutyájuknál bőrbetegség alakul ki, amely kezelést is igényel. A különféle bőrbetegségek - például kiütések vagy allergiák - manapság nagyon gyakoriak. Ezeknek az  ártalmaknak szőrös kis barátaink is erősen ki vannak téve. Mit tehetsz ha mégis oda nem illő tünetre leszel figyelmes kutyusod bőrén? Először is ismerd fel miről lehet szó...
Az oldal tetejére