Blog

A kutya allergia tünetei, kezelése és működő megoldások
Szoták László 2023. 01. 18. 17:49:37

A kutya allergia tünetei, kezelése és működő megoldások

Az allergia számos kutya és gazdi életét keseríti meg. Rossz nézni egy vakarózó, magát folyamatosan rágcsáló és szenvedő kutyust. Ételallergia, környezeti allergia és egyéb allergiák? Van megoldás a problémára! De először értened kell mi is az allergia, miért alakul ki és mit tehetsz ellene. Ebben a cikkben összefoglaljuk Neked a legfontosabb tudnivalókat, hogy Neked ne kelljen feltúrnod a netet válaszok után. Olvasd el az összefoglalónkat!
Labrador retriever - tudj meg mindent róla most!
Szoták László 2023. 01. 11. 16:01:13

Labrador retriever - tudj meg mindent róla most!

Imádom a labradorokat! De nem csak én vagyok így ezzel: a labrador retriever az egyik legnépszerűbb kutyafajta a világon. Barátságosak, kifelé fordulóak és szeretetreméltóak. A labradorok nagyszerű családi háziállatok, valamint kiváló szolgálati, munkakutyák és terápiás kutyák. Nemcsak gyönyörűek, hanem intelligenciával és kiképezhetőséggel is rendelkeznek. De mi mindent kell még tudni róla? Olvass tovább, összeszedtünk neked ide mindent!
Kutyafajták - talád meg itt a Neked valót!
Szoták László 2022. 12. 15. 11:11:44

Kutyafajták - talád meg itt a Neked valót!

Úristen! Ennyi kutyafajta van a világon?! Már gondolkodsz egy konkrét kutyán? Vagy csak most fedezed fel a lehetőségeket? Ez a cikk áttekintést nyújt a legnépszerűbb kutyafajtáról és azok jellemzőiről. Feltárjuk a kutyafajták közötti hasonlóságokat és különbségeket, megvitatjuk az ápolásukhoz szükséges dolgokat, valamint rávilágítunk egy adott fajta birtoklásának előnyeire és hátrányaira is. Ismerd meg a kutyák osztályozását és találd meg a neked való kutyafajtát!
Mopsz - a kis bohóc kutya ismertetője és ápolása
Szoták László 2022. 08. 24. 19:02:44

Mopsz - a kis bohóc kutya ismertetője és ápolása

Ismerd meg a mopszot, a kutyavilág bohócát, a kis játékos természetű nevettetőt. A mopsz jó társ, aki örömmel követi a gazdáját mindenhova. Ha azonban valami nem tetszik neki, például, ha a gazdája nem gondoskodott róla eléggé, akkor elég makacs tud lenni. Ilyenkor gúnyos sértődöttséggel veti magát a játékba, és mosolyt csal vissza a gazdi arcára. Mit kell tudni a jelleméről, kinek való és mennyi gondoskodást igényel a tartása, illetve hogyan kell ápolni? Cikkünkből kiderül!
A kutya szőrhullás okai és kezelése 5 lépésben
Szoták László 2022. 06. 23. 12:22:18

A kutya szőrhullás okai és kezelése 5 lépésben

A szőrhullás okai sok kutyus életét keserítik meg. Nem is beszélve a gazdikról, akiknek mindenhol a kutya elhullajtott szőre után kell takarítani. Ebben a cikkben felsoroljuk a leggyakoribb szőrhullást okozó betegségeket, melyek a tünetet okozhatják. Ezen túl megmutatjuk azt az 5 lépést amit tehetsz a felesleges szőrhullás megakadályozására vagy mérséklésére. Szabaduljatok meg a szőrhullás egészségügyi problémájától és az állandó takarítás nyűgétől!
Border collie - tényleg a legokosabb kutyafajta?
Szoták László 2022. 06. 18. 10:08:18

Border collie - tényleg a legokosabb kutyafajta?

Intelligens és energikus. Hűséges és védelmezi a családját és jól bánik a gyerekekkel is. Közepes méretű izmos kutya, közepes vagy hosszú szőrzettel. A Border collie-t tartják a legokosabb kutyafajtának, hisz jól képezhető és népszerű munkakutya. Kedvet kaptál ehhez a fajtához? Akkor olvass tovább, hogy megismerd jellemzőit, megjelenését, táplálkozási igényeit és ápolását lépésről-lépésre. Vajon neked való ez a kis energiabomba?
Cane corso - minden amit tudnod kell erről a kutyáról
Szoták László 2022. 06. 09. 09:37:37

Cane corso - minden amit tudnod kell erről a kutyáról

A Cane corso az elmúlt időszak igazi sztárkutyája, sokan választanak magunknak cane-t, ezért elmondhatjuk, hogy egyfajta divat lett nálunk (is) tartása. Azonban nem való mindenkinek, mivel nagy gondozást, megfelelő nevelést és figyelmet igényel. De azok számára, akik hajlandóak időt és energiát áldozni rá, a Cane corso hűséges és szeretetteljes társ lehet. De vajon Neked való a Cane corso? Olvasd végig cikkünket, hogy megtudd a választ!
Kutya fürdetés 6 egyszerű lépésben
Szoták László 2022. 05. 12. 10:23:39

Kutya fürdetés 6 egyszerű lépésben

A rendszeres fürdetés több okból is fontos a kutyák számára. Segít megőrizni a szőrzetük és bőrük egészségét és megszabadítja őket a szőrükön lévő szennyeződésektől. Sőt, segíthet az allergiák vagy bőrbetegségek kezelésében is. A fürdetés lehetőséget ad arra is, hogy ellenőrizd kutyád bőrét és szőrzetét. De mégis hogy kell egyszerűen kutyát fürdetni otthon? Nem túl nagy macera? Ha érdekel, kattints, mert ez a cikk Neked szól!
A kutya fülgyulladás kezelése, tünetei és megelőzése
Szoták László 2022. 04. 21. 09:33:30

A kutya fülgyulladás kezelése, tünetei és megelőzése

A fül vakarása, a fejrázás és a fájdalomtól való sírás mind azt jelzik, hogy valami nincs rendben a kutya hallójáratában. Kezelés hiányában a krónikus fülbetegség tartós kényelmetlenséget, valamint a hallójárat megvastagodását és szűkületét eredményezheti, ami műtéti korrekciót igényelhet.  Ez az állapot tehát nem gyerekjáték! Ha pontosan tudni szeretnéd, hogyan előzheted meg kutyád fülproblémáit, csak olvass tovább!
Porcerősítő kutyáknak: a mozgás szabadsága idős korban
Szoták László 2022. 04. 14. 10:19:59

Porcerősítő kutyáknak: a mozgás szabadsága idős korban

Az öregedés elkerülhetetlen, de ez nem jelenti azt, hogy nem tehetünk semmit azért, hogy szőrös kis barátaink élvezhessék az aranykorukat. Az egyik legjobb dolog, amit idős kutyáinkért tehetünk, hogy segítünk nekik aktívak és mozgékonyak maradni. Az ízületek egészsége nagy szerepet játszik ebben, és van néhány dolog, amit megtehetünk, hogy segítsünk megőrizni kutyánk ízületeinek egészségét. Ez a cikk megmutatja a veszélyeket és a lehetséges megoldásokat.