Biewer yorkshire terrierek - a fajta leírása és ápolása

Szoták László
2022. 04. 06. 19:48:49
Biewer yorkshire terrierek - a fajta leírása és ápolása
A biewer yorkshire terrier egy kicsi, játékos kutyafajta, amely hosszú, selymes szőréről ismert. Ezek a kutyusok energikusak és szeretetreméltóak, valamint nagyszerű társas kutyák.Nagyszerű családi háziállatok. Szeretőek, ragaszkodóak és jól bánnak a gyerekekkel. Viszonylag kevés ápolást igénylő kutyák, csak időnként kell velük foglalkozni. Ha hűséges, szerető társat keresel, a Biewer Yorkshire Terrier lehet a tökéletes kutya számodra!

A biewer yorkshire terrier egy kicsi, játékos kutyafajta, amely hosszú, selymes szőréről ismert. Ezek a kutyusok energikusak és szeretetreméltóak, valamint nagyszerű társas kutyák. Viszonylag könnyen ápolhatók, csak rendszeres kefélést és időnkénti fürdetést igényelnek. Ez a yorkshire terrier egy kis méretű kutyafajta. A fajta kinézetére jellemző, hogy jó arányú, kerek fejük és rövid, szőrpamacsos farkuk van. A fülek hosszúak, közel a fejhez lógnak. A szőrzetük sűrű, hosszú, és jellemzően többféle színű, többek között fekete-fehér, fehér-szürke-krémszínű és arany.

Biewer yorkshire terrier fajta leírása

Biewer yorkshire terrier leírása és ismertető jegyei

A biewer yorkshire terrier viszonylag új kutyafajta, amelyet csak az 1980-as években tenyésztettek ki. A fajtát egy német házaspár, Werner és Gertrude Biewer hozta létre, akik két hagyományos Yorkshire terriert és egy Parti-Colored Yorkshire terriert kereszteztek. A Biewer Yorkshire Terriert néha Biewer Terriernek, Biewernek vagy Biewer Yorkie-nak is nevezik.

A Biewer Yorkshire Terrier egy kistestű kutyafajta, súlya jellemzően 2 és 4 kiló között van, magassága 20-25 cm. Kistestű kutyáról van szó tehát, hosszú, selymes szőrzettel. A biber yorkshire terrier játékos és barátságos kutya, de más kutyákkal szemben védekező és agresszív is lehet. Hűségesek és védelmezik a családjukat, de idegenekkel szemben félénkek lehetnek.

A biver yorki intelligens és gyorsan tanul, így könnyen tanítható. A yorkshire terrier fajták között viszonylag aktívnak számító kutyák, és napi mozgásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek és boldogok maradjanak. Ezek a yorkshire terrierek kicsi, játékos kutyák, amelyek kiválóan alkalmasak családok számára. Igaz terrierekhez tartozik a fajta, de nem rendelkezik terrier hajlamokkal. Igen bátor hozzáállás jellemzi, sokszor nem fél szembeszállni nála nagyobb kutyákkal.

Némi ápolást igényelnek azonban, mivel hosszú bundájuk matt és kusza lehet, ha nem kefézzük rendszeresen. A yorkshire terrier hajlamos a fogászati problémákra is, ezért fontos, hogy rendszeresen mossuk a fogaikat, és vigyük őket állatorvoshoz ellenőrzésre.

Hasznosnak találod ezt a cikket? Szerezd meg a teljes tudást most INGYEN!


Kutyakozmetika otthon könyv
 

Add meg e-mail címed és azonnal küldjük Neked a “Tökéletes kutyakozmetika otthon” c. könyvet, melyben lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan kell profin ápolnod kutyusod otthon, legyen bármilyen méretű vagy szőrtípusú kutyád is.

Mit kapsz még, ha most regisztrálsz?

+ Ingyenes RUBOLD Klub tagság
: a klubtagok exkluzív, máshol nem elérhető kedvezményeket kapnak!

+ Ingyenes oktatóanyagok: rendszeres kutyaápolási és kutyaetetési tanácsainkat is elküldjük Neked!

Kérem az ingyenes ajándékokat!Betegségek melyek jellemzőek a biever yorki kutyafajtára

A yorkshire terrier fajtával kapcsolatban számos egészségügyi probléma merül fel. Ezek közé tartoznak a fogakkal és az ínnyel kapcsolatos problémák, valamint a légzőszervi problémák. A yorkshire terrierek számos bőrbetegségre is hajlamosak, beleértve az allergiát és a fertőzéseket. Jellemző betegségek vannak még a szemmel kapcsolatban is: szemszárazság, progresszív retina atrófia, distichiasis (ami azt jelenti, hogy a szempillák beleflé nőnek) vagy az ún. lencsehomály ami gyakran okoz zöldhályogot. Szintén jellemző a bélrendszeri érzékenység vagy az erős hasmenések.

Yorkie kutya kölyök


Hogyan válasszunk yorkshire terrier kölyköt?

A yorkshire terrier kiskutya kiválasztásakor néhány dolgot érdemes szem előtt tartani. Először is, vedd figyelembe a fajta energiaszintjét - a yorkshire terrierek köztudottan aktívak és élénkek, így ha nyugodt kölyköt keresel, lehet, hogy nem ez a megfelelő fajta a számodra. Másodszor, gondolj a yorkshire terrier ápolási igényeire - rendszeres kefézést és ápolást igényel, így ha nem állsz készen erre a fajta elkötelezettségre, akkor lehet, hogy más fajtát kell választanod. Végül pedig vedd figyelembe saját életmódodat, és azt, hogy van-e időd és türelmed egy biwer yorki felnevelésére.

Milyen az ideális környezet a yorkshire terrier kölyöknek?

Minden terrier kölyökkutyát szerető és gondoskodó környezetben kell nevelni. Sok helyet kell biztosítani számára a futáshoz és a játékhoz, és már korán meg kell ismertetni más állatokkal. A kölyök kutya rendszeres ápolást igényel, és sok időt kell biztosítani számukra, hogy szocializálódhassanak a gazdájukkal és más kutyákkal. Főleg a kezdeti időben fontos a teljes értékű és kiegyensúlyozott táplálkozás biztosítása.

A biewer yorki kutya ápolása

A yorkik viselkedése a gyerekekkel és más háziállatokkal

A biver jorki nagyon kedves és játékos a gyerekekkel, így ideális családi kedvencek. Más háziállatokkal is jól kijönnek, feltéve, hogy megfelelően megismertetik és szocializálják őket. A terrier rendkívül intelligens és könnyen tanítható, de időnként makacsok is lehetnek. A terrierek arról ismertek, hogy függetlenek, élénkek és merészek. A yorki emellett nagyon intelligens, ami azt jelenti, hogy makacs és sokszor nehezen idomítható. A yorki aktív kis kutya, és sok mozgásra van szüksége ahhoz, hogy egészséges és boldog maradjon. Elég hangosak tudnak lenni, és néha "csaholósnak" mondják őket. A yorkik hűséges és szeretetteljes társak, és nagyszerű családi kedvencek.

Yorki és a gyerekek - ez a fajta jól ki tud jönni a család minden tagjával

 

A biewer yorki kutya ápolása: fésülés


A yorki fésülése nagyon fontos része a kutya egészségének és tisztaságának megőrzésében. A yorkshire terrier ápolásának legjobb módja, ha a szőrtípusához tervezett fésűt használsz napi szinten. Hipoallergén szőrzettel rendelkezik, de bundája hajlamos a gubancolódásra ezért fontos a napi szintű kibontás. Ehhez a megfelelő eszköz egy hatékony bontókefe. Kezdj a fejtetőn, és haladj lefelé a test mentén, ügyelve arra, hogy elkerüld a szemeket és a füleket. Ügyelj arra, hogy a lábak hátsó részén és a farok alatt lévő szőrt is átfésüld.

Mi ezt a kutyakefét ajánljuk a gubancok bontására: Kutyakefe yorki kutya részére
Ha pedig komplett eszközcsomagra van szükséged akkor ezt: Kutyakefe és szőrnyíró olló készlet Yorkinak

 

Yorkie ápolása

Yorki kutya - hogyan kell fürdetni?

Fürdetése kéthetente egyszer, neki való kutyasamponnal ajánlatos. Kezd a kutya alapos benedvesítésével, majd vidd fel a sampont, és alaposan habozd fel a bundájában. Ügyelj arra, hogy elkerüld a kutya szemét és fülét. Öblítsd le teljesen a kutyát, majd törölközővel vagy hajszárítóval szárítsd meg. Használj olyan sampont, melyet a terrier szőrének és bőrének megfelelő, mivel ez segít tisztán és egészségesen tartani a szőrzetét. Ez pedig egy kíméletes natúrsamponnal lehetséges, ami mentes a vegyszerektől, így az nem allergizálhat és irritálhatja a bőrt. A sampont mindig alaposan ki kell mosni, mert a benne maradt kis sampon maradék újabb gubancokat hozhat létre.

Ezt olvastad már?Francia Bulldog ápolása lépésről-lépésre


A yorki szőrének rendben tartásához kutyakozmetikai ollóra és fésűre is szükséged lesz. Először is jól fésüld át a bundáját, hogy megszabadulj minden kis csomótól és a koszból is sok el fog távozni. Ez után érdemes fürdetni. Az alapos szárítás után jöhet csak a nyírás. Használhatsz trimmert is a test nagyobb részén vagy dolgozhatsz rögtön ollóval is. Ez attól függ mekkora tapasztalatod van a területen. Először az ollóval nyírd le a kutya szőrét az arca, a kis melső lábai és a kis hátsó lábai körül. Ez után jöhet a teljes test felület. Vigyázz, hogy a szőrzet nyírása közben ne vágj bele a kutya bőrébe. Ha az ollónak lekerekített végei vannak, akkor ez segítség lehet a sérülések elkerülésében. Ne feledd: az ápolt kutya az igazán boldog kutya!

Szeretnél többet tudni az otthoni kutyaápolásról? Olvasd el írásunkat: Otthoni kutyakozmetika lépésről-lépésre

Mi ezt a kutyszőr nyíró olló készletet ajánljuk: Kutyanyíró olló készlet Yorkshire terrier kutyák részére
 

Yorki etetése

Ahhoz, hogy egy biewer yorkshire terrier egészséges maradjon, fontos, hogy tápláló étrenden éljen. Jó minőségű, kereskedelmi forgalomban kapható, kistestű fajtáknak megfelelő kutyatáp lehet a megfelelő választás. Ajánlatos hidegen sajtolt tápok közül választani, mert a gyomruk érzékeny lehet más nehezebben feldolgozható tápra. A kutya étrendjét friss, főtt húsokkal és zöldségekkel is kiegészítheted. Kerüld a kutya ételmaradékkal való etetését, mivel ez elhízáshoz és rossz emésztéshez vezethet. Mindig gondoskodj arról, hogy kutyád számára friss, tiszta víz álljon rendelkezésre.
 

Biewers - a családi kedvence lehet
 

Jó választás kis családi kutyaként

Mit mondhatunk hát összességében erről a kutyafajtáról? A biewer yorkshire terrierek nagyszerű családi háziállatok. Szeretőek, ragaszkodóak és jól bánnak a gyerekekkel. Viszonylag kevés ápolást igénylő kutyák, csak időnként kell velük foglalkozni. Ha hűséges, szerető társat keresel, a Biewer Yorkshire Terrier lehet a tökéletes kutya számodra.Ezt olvastad már? Olyan, mint a Furminátor kefe de mégis más

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutyafajták